Prodej zemědělského objektu 82800 m2, Police nad Metují

Užitná plocha: 1580 m2 Číslo zakázky: 23167
Název: Prodej zemědělského objektu 82800 m2, Police nad Metují
Info o ceně u RK
Adresa: Police nad Metují
Datum aktualizace: 13.10.2024
Druh objektu: Smíšená
Stav objektu: Dobrý
Zástavba: Venkovská
Umístění: Okraj obce
Stavba: Budova
Zařízeno: Částečně

Statek Tilia je příležitostí splnit si sny. Pokud hledáte usedlost v malebné krajině, kde lze v klidu žít, rozvíjet podnikání a případně si budovat soběstačnost, pak je areál v klidném místě v Polici nad Metují – Radešově reálnou šancí. Komplex pěti budov na ploše 7 500 m2 a s 7,6 ha vlastních a 24 ha pronajatých pozemků a vlastní zásobárnou vody je zavedenou rodinnou firmou na výrobu biopotravin.
Současní majitelé rozvíjejí stavební i technické zázemí statku pro potravinářskou výrobu 25 let. Pěstují obilí i ovoce i další plodiny, pečou chleba, vyrábějí biopotraviny a jsou úspěšní. Statek Tilia je nositelem certifikátu pro ekologickou produkci a získal titul Biopotravina roku.
Pro areál hledáme kupce, který na tuto činnost může navázat a zkušenosti převzít, nebo jej pohádkové prostředí osloví jinou příležitostí z palety možností, které toto zázemí skýtá – chov koní, agroturistika, ubytování, wellness.
Každý z pěti samostatných objektů hraje důležitou roli, každý je dostatečně variabilní pro změnu způsobu využití. Z poloviny Vydlážděný dvůr lemují z jihozápadu třípodlažní budova statku broumovského typu s č.p. 1, ze severu velká stodola s posklizňovou linkou a přístřeškem pro příjem zrnin a z východu podlouhlá zděná budova bývalého kravína. Je to sklad okopanin, zeleniny a ovoce a je vybaven dvěma velkokapacitními mrazáky. Může z něj být stáj pro koně. Na východní straně - oddělený obecní cestou - stojí před 15 lety vybudovaný objekt pro kotelnu na spalování dřevní hmoty, s garážemi a prostorem pro opravy techniky. (Tento objekt lze oddělit a prodat zvlášť).
Historie budovy č.p. 1 sahá hluboko do 18. století s doloženým datem historické přestavby v roce 1884. Dominantou je velká světnice s kachlovými kamny a pecí, kde se pekl chleba. Další prostory přízemí jsou sklady, místa pro zpracování produktů a obchod. V 1. patře je vybudované zázemí pro sušení, uskladnění a zpracování bio potravin a kancelář. Ve východní část prvního podlaží je započatá rekonstrukce velkorysého prostoru pro bydlení či ubytování s příslušenstvím a krbovými kamny a dřevěným stropem i podlahou, kam se dostaneme zvláštním vchodem z přízemí. Půdní prostor tvoří 2 obytné místnosti, kancelář, wc, chodba a půda.
Objekt má nové rozvody elektřiny, vody a odpadů. Ve velkém sklepě v podzemí je studánka. Dům je napojen na obecní vodovod. Vytápěn je dálkově z vlastní kotelny radiátory, zatopit je možné i ve třech krbech a kamnech na tuhá paliva. Vodu ohřívá 6 bojlerů. Okna jsou dřevěná, dvojitá. Podlahy jsou pokryty dlažbou. Krov je po rekonstrukci – výměně trámů. Střecha je zánovní. Ze septiku odcházejí odpadní vody do obecní kanalizace. K domu patří zahrada na jihozápad.
Ještě je tu patrový dům čp. 26. Je užíván jako mlýnice, se stroji na mletí zrna a neprošel zásadní rekonstrukcí. Může z něj být další obytný dům. Je vytápěn dvěma kamny na tuhá paliva, vodu ohřívají dva bojlery a v patře je započata vestavba sociálního zázemí.
Těším se na vás.


Druh objektu Smíšená
Stav objektu Dobrý
Zástavba Venkovská
Umístění Okraj obce
Stavba Budova
Ochrana CHKO
Zařízeno Částečně
Bezbariérové Ne
Výtah Ano
Půdní byt Ano
Počet podlaží objektu 3
Typ objektu Samostatný
Typ domu Patrový
Parkování Ano
Plocha parkování 120 m²
Garáž Ano
Zdroj vody Místní zdroj, Dálkový vodovod
Rozvod topení Lokální tuhá paliva, Ústřední tuhá paliva, Ústřední elektrické, Jiné
Typ odpadu Veřejná kanalizace, Septik
Příjezdová komunikace Dlážděná, Asfaltová
Telekomunikace Telefon, Internet
Elektřina 230V, 380V, 400V
Doprava Vlak, Silnice, Autobus
Počet objektů 5
Počet bytů: 1
Počet kanceláří 2
Plocha zastavěná 3444 m²
Plocha užitná 1580 m²
Celková plocha 82800 m²
Plocha parcely 7500 m²
Rok rekonstrukce 2010
Třída energetické náročnosti budovy G - mimořádně nehospodárná

ULOŽIT JAKO PDF

POSLAT EMAILEM

Umístění objektu

Kontaktní formulář

*

*

*

*

*

Potvrzuji, že v souvislosti s projevením zájmu o služby Swiss Life Select Reality s.r.o. jsem se seznámil/a s Informačním memorandem pro potenciálního klienta a klienta.

Podobné nabídky